Anchetă

Un gorjean îndrăgostit, condamnat pentru amenințare

Un gorjean din Ohaba a fost condamnat la o amendă penală de 4.500 de lei, pentru amenințare. Sentința a fost dată săptămâna trecută de Judecătoria Motru și nu este definitivă.

Bărbatul a scăpat ieftin, câtă vreme acuzația este că și-a terorizat timp de opt luni un vecin, pe care l-a amenințat că îl împușcă atât pe el, cât şi pe membrii familiei sale, respectiv, soţia şi fiica lor minoră. Totul a pornit de la faptul că individul s-a îndrăgostit de minora care nu i-a împărtășit sentimentele.

Faptele s-au derulat pe parcurul anilor 2019 - 2020, când inclusiv fata minoră a fost amenințată. Bărbatul i-a spus

că se află un posesia unui pistol şi că nu va pleca în străinătate până nu se va întâmpla ceva, fără a detalia această afirmaţie.

“La data de 20.07.2019, în timp ce se afla în apropierea magazinului persoanelor vătămate, iar în acest magazin se afla persoana vătămată împreună cu mai multe persoane, inculpatul a început să strige spunând că, până la data de 27 iulie, o să omoare şapte persoane, aceste ameninţări fiind adresate persoanelor vătămate”, se arată în rechizitoriu. 

În fața instanței, bărbatul a declarat că “în această perioadă s-a îndrăgostit de persoana vătămată şi întrucât dragostea nu i-a fost împărtăşită, i-a fost greu să depăşească momentul, fapt pentru care „am făcut glume prin sat zicând fără să gândesc serios că mi-am cumpărat pistol şi că voi omorî pe ..., menţionând că „au fost vorbe spuse la supărare” şi că niciodată nu ar fi pus în aplicare aceste ameninţări”. 

Au fost însă transmise amenințări cu moartea și pe pagina de socializare, astfel că a fost reținută forma continuată a infracțiunii. Și totuși, pentru că vorbim de un om integrat în societate, pedeapsa a fost mică. “Prin amenda penală se poate acorda posibilitatea inculpatului de a dovedi că activitatea sa infracţională a fost una izolată şi că nu se va mai repeta, că va înţelege consecinţele faptei sale şi îşi va însuşi valorile sociale ocrotite prin normele penale”, a arătat instanța, cu precizarea că o astfel de faptă poate fi pedepsită cu închisoare.

 

Vizualizări: 2,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: