Anchetă

Primarul Morega și-a renovat casa cu angajații de la Direcția Publică Motru. Declarații exclusive - VIDEO

Mai mulți angajați ai Direcției Publice Motru au fost audiați de poliție în dosarul în care primarul din Motru, Cosmin Morega, este acuzat de delapidare. Unul dintre aceștia a făcut declarații pentru sabotorii.ro, povestind cu lux de amănunte șirul evenimentelor.

Acesta spune că, împreună cu mai mulți colegi, a muncit câteva luni la renovarea casei lui Morega din Padeș, în perioada în care Direcția Publică Motru era condusă de acesta.

Muncitorul a declarat că nu au fost plătiti niciodată de Morega, făcând munca la casa acestuia în contul salariului luat de la firma primăriei. “Nu ne plătea, salariul de la serviciu, atât”, a spus muncitorul. Întrebat de ce nu a cerut bani de la Comin Morega pentru munca prestată, omul a replicat: “Cum să îi cer bani, dacă era director”.

Salariații Direcției Publice Motru au fost folosiți pentru renovarea întregii gospodării. “Orice era de făcut, piatră când a băgat în curte... Știu acolo și ultima bucată de...”, a mai spus muncitorul, spunând că s-au perindat mai mult salariați. “Orice, săpam, dădeam la mână la meseriași. Tot de la noi de la Direcție erau. (...) Acoperișul la casă, am fost la țiglă. Ne ponta în timpul ăsta la serviciu, ne lua și sâmbăta, și duminica”, a povestit omul. “Eu dormeam acolo, avea o pătură de lână, cum era odată”, a spus muncitorul, acesta fiind cel care dimineața le deschidea celorlalți. “De mâncare ne dădea, nu pot să spun că nu ne dădea, m-ar bate Dumnezeu”, a mai povestit acesta.

Bărbatul este revoltat când citește în presă că a făcut declarații la Poliție sub presiune. “Am văzut în ziar că scria că ne-a amenințat Poliția și noi de frică declarăm în fals. Nu e adevărat, nu ne-a făcut nimic omul acela. Cum să spui așa ceva?”, a mai spus muncitorul.

Bărbatul a spus că îi este frică să vorbească, dar nu de poliție, ci de primar. “Vă dați seama, e răzbunător, mă poate lăsa fără serviciu”, a mai spus muncitorul folosit luni în șir în gospodăria din Padeș a lui Cosmin Morega. 

În aceeași situație au fost șapte - opt salariați, a precizat acesta, care a descris cu precizie atât locul în care se află casa, cât și cum arată gospodăria.

Primarul Morega face obiectul mai multor dosare penale, fiind suspectat de mai multe infracțiuni, atât din perioada în care era director al Direcției Publice Motru, dar și de când ocupă funcția de primar.

Vizualizări: 8,656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: