Social

Centru pentru bătrâni, la Cîlnic

Investiție importantă într-o comună din Gorj. Autoritățile din Cîlnic au reușit să obțină fonduri europene să realizeze un cămin pentru bătrâni. Clădirea este ridicată de la zero. Investiția este în derulare și are o valoare de 600 de mii de euro.

Circa 30 de vârstnici vor putea fi îngrijiți în acest centru, odată ce va fi gata. Căminul de bătrâni va fi administrat de autoritățile locale.

„Facem centru pentru bătrâni. Investiția este tot cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Căminul de bătrâni va fi administrat de autoritățile locale. Va avea 20-30 de locuri”, a declarat primarul din Cîlnic, Dumitru Vulpe.

O fundație se va ocupa de serviciile sociale în viitorul centru. Primarul speră să obțină finanțare europeană pentru acestea. „Suntem într-un parteneriat cu o fundație care este acreditată să presteze servicii sociale. A fost o condiție pentru realizarea acestui obiectiv. Această fundație ne va asigura serviciile. Până la terminarea lucrărilor, intenționăm să obținem finanțare pentru aceste servicii, ca să le plătim cu fonduri europene pe viitor”, a mai explicat primarul Dumitru Vulpe. 

Vizualizări: 3,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: