Politică

USR, partid antinațional. Se opune și hidrocentralelor mici!!!

Sesizarea USR privind legea care permite construcţia de hidrocentrale mici în ariile protejate va fi dezbătută miercuri, 18 mai, de Curtea Constituţională a României. Partidul cel mai antinațional din parlament nu vrea nimic, nici termocentrale, nici hidrocentrale pe Jiu, nici microhidrocentrale.

Useriștii luptă de fapt împotriva independenței energetice a României, sub masca ecologismului.

Uniunea Salvaţi România a anunţat că a sesizat Curtea Constituţională pe legea "care lasă cale liberă pentru finalizarea şi funcţionarea hidrocentralelor ilegale în arii naturale protejate".

"Este vorba de distrugerea iremediabilă a unor arii protejate pentru un beneficiu economic infim”, susțin useriștii, nefiind prima dată când ei consideră independența energetică a țării un beneficiu economic infim. Și când văd câți lăudători au acești trădători de țară în rândul unor așa ziși lideri de opinie din CE Oltenia... Doar pentru că Miruță are discurs dublu, unul pe politica partidului și altul pentru prostirea alegătorilor.

Știți bine că amenajarea hidroenergetică a Jiului a costat 150 de milioane de euro și că mai e puțin să fie finalizată, dar a fost blocată în instanță de acești așa-ziși ecologiști. Ei bine, să vedeți cum o întorc useriștii din condei. Ei, în loc să recunoască faptul că blocajul lor duce la pierderea a 150 de milioane de euro, spun că aștia care vor să termine investiția vor să acopere faptul că nu au cheltuit bine banii.

Ce contează pentru aplaudacii lor această frântură de logică! Iată susținerile USR: “Băgăm râul Jiu în conducte, distrugând un întreg ecosistem, pentru a creşte producţia de energie cu 0,4%. Distrugem ariile naturale protejate pentru un câştig iluzoriu. Asta în vreme ce investitorii vor să extindă parcurile eoliene, iar statul român nu se grăbeşte pentru a îmbunătăţi cadrul legal. De ce? Doar pentru că nişte băieţi deştepţi au băgat ilegal sute de milioane de euro în construcţii ceauşiste din care s-au îmbogăţit firmele lor de casă. Iar acum vor să îşi desăvârşească opera, să acopere aceste ilegalităţi constatate deja de către instanţele de judecată şi să mai pompeze nişte sute de milioane de euro, distrugând pentru totdeauna mediul de care ar trebui să se bucure şi copiii şi nepoţii noştri", a precizat USR, într-un comunicat de presă.

O lume întreagă este îngrijorată de criza energetică provocată de conflictul armat din Ucraina. Nu și USR, care susține că "invocarea războiului şi a nevoii de siguranţă energetică sunt doar manipulări ticăloase, cinice".

USR susține că avem dreptul la un mediu sănătos, mai presus de orice. Pai să înceapă ei, să se ducă să trăiască în peșteri, fără aer condiționat, trotinete electrice, laptopuri și telefoane care consumă energie și cresc gradul de poluare. Ipocriții!

 


 

Vizualizări: 3,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: