Anchetă

Cum s-a adresat polițistului un șofer beat și fără permis: ”Nu-mi fă belea!”

Un individ din Târgu Jiu care la finele anului trecut a dat dovadă de inconștiență după ce s-a urcat rupt de beat la volan, având și permisul anulat de câțiva ani, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani, 9 luni și 9 zile, în regim de detenție.

Fapta care a condus la condamnarea sa la închisoare a avut loc în 27 decembrie 2021. Polițiștii au fost sesizați de o femeie, care le-a spus că, în timp ce se afla ca pasager în mașina condusă de soţul său, pe strada Siretului din Târgu Jiu a observat un autoturism de culoare roşie, un VW Passat, care staţionase pe partea carosabilă, blocând traficul. 

Le-a spus și că, la un moment dat, conducătorul autoturismului respectiv a coborât şi, împreună cu alte persoane au reuşit să împingă autovehiculul aproximativ 5 m, pentru a-l parca pe un loc special amenajat, situat în stânga direcţiei lor de deplasare, însă, nereuşind acest lucru, au împins din nou autoturismul pe partea carosabilă. 

”Aceeaşi martoră a precizat că la un moment dat, conducătorul auto a reuşit să pornească motorul autoturismului şi s-a încadrat spre dreapta pe strada 22 Decembrie 19189. Realizând că persoana care conducea autoturismul respectiv se află sub influenţa băuturilor alcoolice, întrucât avea probleme în a-şi menţine echilibrul şi o ţinută dezordonată, martora a apelat Serviciul de urgenţă 112, relatând cele întâmplate”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu.

Deplasându-se în zona respectivă, polițiștii au identificat autoturismul la care se făcea referire în sesizare, circulând pe strada 22 Decembrie 1989. Discuțiile dintre polițiști și șoferul turmentat au fost înregistrate de bodycam-urile din dotarea lucrătorilor de poliţie. ”La ora 17:49, ajunge echipajul poliţiei rutiere ocazie cu care este legitimat conducatorul auto în persoana inculpatului (…) care în momentul în care înmânează cartea de identitate se adresează poliţistului spunându-i „nu-mi fă belea, ştii; sunt și cum sunt” şi refuză să se supună testării cu aparatul etilotest, dar este de acord să însoţeasca echipajul de poliţie la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, după ce în prealabil i se aduce la cunoştinţa că refuzul constituie infracţiune la regimul rutier”, se mai arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

 

Dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu ca să i se preleveze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta a refuzat. Mai mult, a avut o atitudine recalcitrantă, în special la adresa organelor de poliţie. 

În urma verificărilor efectuate de organele de poliţie în baza de date a rezultat că șoferul figura în evidenţe cu permisul de conducere anulat din iunie 2018, ca urmare a condamnării acestuia la o pedeapsă de 3 ani închisoare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul rutier.

Pentru faptele sale de la finalul anului 2021, magistrații au aplicat o pedeapsă de 9 luni și 9 zile de închisoare. Însă, pentru că aceste infracțiuni au fost săvârșite pe durata termenului de încercare al condamnării anterioare, judecătorii au dispus revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, astfel că acesta va sta aproape patru ani în spatele gratiilor. 

Hotărârea pronunțată în 8 iulie de Judecătoria Târgu Jiu poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 2,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: