Politică

Salariații CE Oltenia protestează degeaba. Liberalii nu susțin proiectul!

A fost nevoie de șapte săptămâni de protest al salariaților Complexului Energetic Oltenia în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, pentru ca liberalii să spună clar că nu susțin proiectul de lege prin care aceștia să poată fi pensionați mai devreme.

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a fost joi la mai multe emisiuni, unde s-a pronunțat împotriva proiectului pe care îl consideră “cras neconstituțional” și pe care spune că nu l-a susținut niciodată. Proiectul privind recunoașterea grupei de muncă în termocentralele pe cărbune a fost inițiat de parlamentarii PNL de Hunedoara și a trecut de Senat în anul electoral 2020 prin aprobare tacită.

Liberalii trebuie să își asume ori minciuna, ori proiectul. La Complexul Energetic Oltenia sunt trei termocentrale unde grupa de muncă a fost pierdută de mai mulți ani, doar cei de la Rovinari reușind să își păstreze drepturile.

„Se spune că eu am susținut un proiect de lege în urmă cu doi ani, similar cu cel care este acum, dar acum nu îl mai susțin pentru că acum suntem la putere. Nu! Fals! Este total fals! Eu nu am susținut niciodată un proiect de lege să fie măcar asemănător cu ce se susține acum”, a spus Vîlceanu, menționând că proiectul lui nu se referea la condiții grele care să fie recunoscute retroactiv, ci pe viitor.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a ținut un discurs în Piața Prefecturii Gorj în care le-a transmis liberalilor că, dacă nu se țin de cuvânt, oamenii nu vor uita și vor avea soarta politică a lui Ponta și Călinoiu.

O reacție a avut și Manu Tomescu, de la același sindicat, care este zi de zi la protest: “Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină o să rămână doar cu voturile lui Pirvulescu, Roșca, Căldărușe și încă vreo doi trei boși din cârdășia politico-sindicală care s-a exprimat public împotriva proiectului de reducere a vârstei de pensionare, dar nici pe alea nu o să le aibă sigure, pentru că trompetele sindicale cântă doar la comanda partidelor politice care o să fie la putere”.

Proiectul de lege a avut până acum avize favorabile în comisii, avize consultative, foarte așteptat fiind raportul din Comisia de Muncă. Camera deputaților este decizională.

Vizualizări: 3,647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: