Politică

Zeci de primari au cerut convocarea CJSU în criza gunoaielor. Prefectul îi ignoră!

Sunt deja zeci de primari din Gorj care i-au cerut prefectului să convoace Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a rezolva criza gunoaielor. Primarii din localitățile deservite de Salubris Gilort au trimis chiar o adresă scrisă în acest sens. Este vorba de cei din Târgu Cărbunești, Țicleni, Bărbătești, Licurici, Vladimir, Logrești și Hurezani.

La rândul lui, primarul comunei Drăguțesti, Dumitru Ion Popescu, spune că există riscul ca toate comunele să fie îngropate în gunoi. "Dacă nu se rezolvă situaţia, comunele vor sta sub gunoi. Ce ar însemna ca din comuna Drăguţești să nu se ia gunoiul o lună? Tomberoanele vor deveni focare de infecţie. Toţi cetăţenii vor merge undeva cu acest gunoi. În pădure, pe albia Jiului. Nu vreau să ajungem în această situaţie. Ieri am primit informare că nu se va mai ridica gunoiul din Drăguțești. O problemă mare pentru 5.000 de locuitori", a declarat Dumitru Ion Popescu.

Acesta spune că soluţia depozitării deşeurilor la Severin va aduce majorarea tarifului, lucru ce nu poate fi făcut de la o zi la alta. "Nu putem merge la cetăţeni de la o lună la alta să le spunem că s-a mai scumpit gunoiul. Nu putem să punem biruri pe oameni. Spuneau că ne vor duce gunoiul la Severin, dar se vor mări taxele. Nu putem să mai mărim taxele. Suntem urmăriți de Curtea de Conturi, nu putem să punem biruri pe oameni în afara legii", a mai spus Dumitru Ion Popescu.

Poziții similare au avut primarii din Târgu Jiu, Motru, Bumbești Jiu, Peștișani și mulți alții, dar prefectul îi ignoră. Le-a spus că, din punctul lui de vedere, este doar o chestiune comercială între ei și operatorii de salubritate și nu vede urgența. Vă reamintim că depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu a rămas fără autorizație de mediu pentru șase luni, iar ducerea acestora la Severin ar dubla facturile tuturor gorjenilor. Alternativa ar fi ca gunoaiele să rămână neridicate și vorbim de două sute de tone în fiecare zi sau prefectul să suspende pe perioada stării de alertă decizia APM Gorj. 

Vizualizări: 2,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: