Eveniment

Polițiști înjurați și amenințați în sediul IPJ Gorj

Doi indivizi au fost filmați în timp ce înjurau și amenințau polițiștii chiar în sediul poliției din Gorj. Oamenii legii interveniseră la un caz, după un apel la 112.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC) a anunţat, într-o postare pe Facebook, că procurorii au refuzat dispunerea de măsuri preventive faţă de cei doi bărbaţi.

SNPPC solicită ministrului de Interne modificarea urgentă a Ordinului MAI nr.9/2009, pentru a se acorda asistență juridică polițiștilor ultragiați.

„Un nou ultraj la IPJ Gorj în care procurorii au refuzat dispunerea de măsuri preventive față de cei 2 autori. Nu este primul caz de acest gen în GORJ și nici în România.

SNPPC a atras tot timpul atenția că slăbirea autorității polițistului se datorează mai ales lipsei de fermitate în deciziile magistraților care, fie cercetează în stare de libertate, fie refuză arestarea preventivă, fie soluționează cu clasare/achitare aceste dosare, încurajând astfel ultrajele asupra polițiștilor, (agresarea fizică și/sau verbală a polițiștilor, amenințarea, adresarea de injurii, etc.).

La baza societății trebuie să stea nevoia de siguranță, atât a cetățeanului, cât și a polițistului. Ne întrebăm retoric bineînțeles, dacă era un procuror sau judecător ultragiat, oare suspecții mai erau cercetați în stare de libertate?

Am solicitat constant în ultimul timp reținerea și arestarea preventivă, condamnarea cu executare către limita maximă a pedepsei și interdicția eliberării condiționate pentru ultraj și ultrajul judiciar.

Mai mult, nici până în prezent, MAI nu a considerat oportun să acorde asistență juridică polițiștilor ultragiați, deși domnul ministru Cătălin PREDOIU cunoaște chiar de la SNPPC această scăpare a OMAI 9/2009”, transmite SNPPC.

Vizualizări: 1,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: