Eveniment

Polițist din Gorj, în arest

Un șef de post din Gorj a fost reținut astăzi pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual.

Acesta este acuzat că, în 24 august 2020, a oprit în trafic, la Peștișani, un autoturism Mitsubishi, care avea tractat un motocompresor fără ITP. Polițistul nu ar fi dispus “măsuri legale constând în sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amendă și ridicarea certificatului de înmatriculare al vehiculului”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Polițistul nici nu ar fi menționat în raport oprirea acestui vehicul, cerând însă șoferului să lase angajatei unei firme suma de 500 de lei.

Pe 9 martie anul acesta, polițistul a primit mită de la o femeie investigator sub acoperire, fiind vorba de 850 de lei, pentru a nu suspenda un permis auto, pentru depășire pe linia continuă. “Agentul de poliție a procedat la întocmirea în fals a unui proces-verbal de contravenție, în care a consemnat, contrar adevărului, că persoana respectivă ar fi săvârșit în calitate de pieton abaterea contravențională constând în traversarea neregulamentară”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Precaut, polițistul nu i-a dat femeii o copie a procesului verbal. Ancheta continuă.

 

Vizualizări: 2,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: