Social

De ce stă închisă o grădiniță nou-nouță

Caz revoltător în comuna gorjeană Turburea, semnalat de primarul Ion Bîrcă. O grădiniță nouă stă închisă, pentru că educatoarele nu au chef să se deplaseze la noul sediu.

Grădinița realizată după standardele europene are o valoare de 1.700.000 de lei. ”Sunt foarte supărat din cauza neînțelegerilor de la școală. M-am zbătut să termin grădinița până la începutul acestui an școlar, ca să o țin cu lacătul pe ea, pentru că cei de la conducerea unităților de învățământ nu fac nimic pentru ca această locație să devină funcțională”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Primarul spune că educatoarele nu vor să se deplaseze acolo să lucreze, deși au condiții, dar și că au început să influențeze și copiii în acest sens. 

Bîrcă acuză cadrele didactice că nu fac decât să-și vadă interesul financiar, fără să se gândească la copii. ”Nu vor să se ducă la grădinița de la Poiana doamnele educatoare, deși noi le-am creat condiții, iar părinții își doresc ca preșcolarii să meargă acolo, mai ales că avem microbuze și le asigurăm transportul. De exemplu, la Șipotu e o grădiniță în vârful dealului, cu toaletă în grădină, pentru că asta a fost situația, dar acum avem alternativă și nu vor să se mute”, a mai spus primarul.

Ion Bârcă este de părere că s-a ajuns în această situație din cauza politizării sistemului educațional.

Vizualizări: 1,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: