Politică

În 5 ani, UE va impune taxă pe centralele de gaz

Încălzirea pe gaz nu va reprezenta un avantaj pentru consumatori în următorii ani, este de părere Răzvan Nicolescu, președintele Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice.

Fost ministru al Energiei, acesta are suficiente conexiuni în Europa pentru a avea informații de culise. “Am curaj să fac un pariu. În cinci ani vom avea la Bruxelles o directivă europeană care va impune taxă pe centralele de gaz folosite la încălzire și să vedem atunci cum explicăm populației pe care o îndemnăm acum să se conecteze la gaz că va trebui să le punem taxă pe centrale. Așa cum sunt taxați cei de la Complexul Energetic Oltenia și trebuie să plătească 50-60 dolari pe tona de CO2, așa se va ajunge și la centralele de apartament”, a spus Răzvan Nicolescu.

Acesta susține că există riscul să face două tranziții energetice în următorii zece ani. “Deci, eu vreau să facem o tranziție inteligentă. Nu vreau să fim în situația să punem populația să facă două tranziții în mai puțin de 10 ani, să-și cumpere boilere, după care să treacă pe altceva. Adică, vreau să fim inteligenți cum au fost generațiile dinaintea noastră, prin anii '60-'70. Noi încă trăim din ce au făcut bunicii noștri prin anii '60-'70”, a mai precizat fostul ministru.

Răzvan Nicolescu a fost luni, la interviurile HotNews.ro LIVE, pentru a discuta despre cât este România de pregătită pentru tranziția energetică. Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, a fost numit recent membru al Consiliului de Conducere al Institutului European de Inovare și Tehnologie. A fost preşedintele Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER) între 2014 şi 2016 şi ministru al Energiei în 2014, iar în perioada 2006 - 2008 a fost reprezentantul României la Uniunea Europeană pe probleme de energie. În perioada 2009-2014 a fost director de reglementare şi afaceri publice în OMV Petrom.

Vizualizări: 2,934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: