Politică

Restructurarea CE Oltenia ar putea fi aprobată luna viitoare 

Complexul Energetic Oltenia va intra în restructurare, iar planul ar putea fi aprobat cel târziu într-o lună, după cum spune ministrul Energiei, Virgil Popescu, care afirmă că la acest program de restructurare se lucrează împreună cu Comisia Europeană. 

"Mai avem de lucru la restructurarea în zona lignitului. În această zonă lucrăm împreună cu cei de la Comisia Europeană la programul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia. Sper că, în maxim o lună de zile, să avem finalizat și aprobat acest program de restructurare care să permită CEO să ajungă dintr-un producător unic pe bază de cărbune, într-un producător care să utilizeze cât mai puțin cărbune, în mix cu gazul natural și energia verde", a spus Virgil Popescu.

Acesta susține că vrea să implementeze în România un nou concept de producere a energiei, fiind vorba de amestecul gazului natural cu hidrogen. "Totodată, lucrăm la un nou concept, pe care vrem să-l replicăm la nivelul întregii țări: amestecul gazului natural cu hidrogen produs din energie regenerabilă, pe care să îl folosim pentru producerea de energie electrică. Mai mult, printr-o posibilă captare a CO2, vrem să îl putem folosi în zona agricolă, în zona de sere", a spus Virgil Popescu. 

Acest proiect de producere a energiei cu hidrogen ar putea fi făcut în Mehedinţi, pe locul fostei termocentrale de la Hălânga, acest lucru fiind afirmat de Virgil Popescu acum o lună. "Avem planurile pilot de construcție a unei centrale, de exemplu, la Halânga, în zona mea, pe amplasamentul vechii termocentrale pe cărbune de la Halânga se va construi", spunea Virgil Popescu.

Vizualizări: 3,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: