Politică

Orban şi Cîţu se contrazic pe gratuitatea vaccinului

Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că în viitorul apropiat vaccinul anti-Covid nu va mai fi unul gratuit, dând exemplul vaccinului anti-gripal, unde doar persoanele vulnerabile sunt imunizate gratuit. 

"Noi organizăm vaccinarea gratuită, statul român suportă toate costurile acestei vaccinări. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Până la urmă se va merge pe mecanismul de la vaccinarea pe gripă, ca exemplu, acolo doar persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui să se vaccineze pentru că e răspunderea lor. E vorba de sănătatea fiecăruia", a spus Ludovic Orban. 

Replica la spusele lui Orban nu a întarziat să apară, premierul Florin Cițu afirmând că vaccinul anti-Covid va rămâne gratuit şi nu există discuţii pe această temă. "În România vaccinul este gratuit, nu a existat nicio discuție în Guvern. Vaccinul va rămâne gratuit în următoarea perioadă. Deja avem comenzi pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, dar și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia", a spus Florin Cîţu.

În România au fost administrate până acum peste 7,3 milioane de doze de vaccin, cele mai multe -5,88 milioane, de la Pfizer.

Vizualizări: 1,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: