Actualitate

Pseudo-selecția pentru Directoratul CE Oltenia ar putea fi reluată

Mascarada pentru selecția Directoratului CE Oltenia s-a lăsat și cu plângeri penale pentru abuz în serviciu, nu doar cu un val mare de contestații. A fost informat și Consiliul de Supraveghere al companiei de modul în care s-a făcut selecția noilor șefi. Daniel Burlan a vorbit despre un conflict de interese cât excavatorul de mare și spune că, mai mult ca sigur, procedura de selecție ar trebui să fie reluată.

Pentru că doi dintre cei trei candidați selectați în Directoratul companiei au fost cei care au semnat contractul cu firma de recrutare, e semn mare de întrebare. Informația a fost dezvăluită, la Tele 3, de fostul manager al companiei, Daniel Burlan.

El e convins că selecția e zero barat și că procedurile ar trebui reluate. Ce s-a întâmplat la CEO ar fi ajuns și la urechile ministrului, Sebastian Burduja, dar e prea ocupat de campania electorală pe care a început-o prematur pentru Primăria București, așa că energia a trecut pe ultimul loc în agenda sa.

„În opinia mea, conform legislației, actul juridic e nul de drept. Acel contract, practic, de la momentul apariției conflictului de interese e nul de drept. Ar trebui reluată procedura de selecție a firmei de recrutare și de aici reluată selecția. Cred că sunt autosesizate mai multe organisme. Este un proces extern, se sesisează cei din afară. Acest proces de selecție trebuie gestionat de Consiliul de Supraveghere care va trebui să ia o decizie. Să constate ori că procedurile au fost îndeplinite și a fost corect sau pot să decidă că acest proces nu mai poate continua. le-am transmis notificare că am făcut contestație la procesul de selecție, să întrerupă până la soluționarea definitivă a contestației, asta înseamnă instanța de judecată dacă nu suntem mulțumiți de rezoluția la contestație”, a declarat Daniel Burlan, fost manager al companiei.

Circa 80% dintre candidați au depus contestație după interviul care i-a exclus din cursa pentru un loc în Directoratul companiei. „Nu poți ca director de direcție să fii notat cu nota 1 pe competența pe care tu ești director, iar un candidat să fie notat cu 5. Unul a avut și maximum de puncte. Nu știu cât”, a mai spus Burlan. 

Vizualizări: 1,947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: