Social

Comuna Bustuchin: Aproape 100 de miliarde, investite în rețeaua de apă potabilă

Investiții de zeci de miliarde în comuna Bustuchin. Administrația locală vrea să schimbe radical calitatea apei potabile. Prin urmare se va demara un proiect care vine la pachet cu o serie de lucrări menite să le ofere cetățenilor o apă de înaltă calitate.

Primarul Ion Ciocea a afirmat că i-a trasat sarcini clare celui care a câștigat licitația privind rețeaua de apă potabilă.

„Zilele acestea semnez contractul cu câștigătorul licitației pentru rețeaua de apă, proiect în valoare de 94 de miliarde. I-am spus constructorului că primul lucru pe care vreau să-l facă este să achiziționeze acele stații de tratare, cu șase filtre, pentru că vreau să schimbăm calitatea apei în comuna Bustuchin. Nu vreau să mai aud că avem apă, dar ea este roșie sau mai știu eu ce culoare. Este un nisip fin, nisip roșu, galben, negru și chiar dacă puțurile au 6-7 filtre el trece și ajunge la oameni atunci când ne confruntăm cu avarii și astfel le producem cetățenilor nemulțumiri. Unde am avut probleme cu amoniu sau calcarul, am cerut proiectantului să ne găsească stații de tratare astfel încât, în final, apa să fie ca o apă plată. Mărim și capacitatea, unde avem un puț o să facem două, unde avem două, o să facem trei. Avem un bazin pus în funcțiune atunci când am venit eu primar, este vechi și vrem să-l dăm jos și să punem un bazin modern”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

Vizualizări: 437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: