Anchetă

Caz incredibil. Copil din Gorj, vândut unei familii din Germania! 

Un caz șocant e anchetat de DIICOT în Gorj. Un băiat în vârstă de 6 ani ar fi fost vândut unei familii din Germania și a fost scos ilegal din țară. 

 

Copilul are doi frați care au fost preluați de DGASPC și sunt în prezent în plasament.

 

 

Cazul a fost comentat de ministrul Familiei, Natalia Intotero, care a dat asigurări „din partea statului român că acel copil va trebui să ajungă acasă”. Întrebată cum a fost posibil așa ceva, Natalia Intotero a spus: „Indiferent câte presiuni ar fi din partea cetățeanului respectiv, cetățeanului străin, asupra autorităților din România, da, pot să confirm că este groaznic ceea ce s-a întâmplat și pot să vă asigur din partea statului român că acel copil va trebui să ajungă acasă. Facem deja toate demersurile și există un dosar instrumentat de DIICOT și vreau să îi felicit pentru profesionalism, pentru devotare și implicare, în egală măsură”.

 

„Am fost și i-am vizitat pe frații copilului care acum se află în Germania. M-am asigurat că ei sunt bine îngrijiți. Chiar am stat o perioadă destul de îndelungată la discuții cu asistenții maternali, dar și cu cei doi frățiori”, a adăugat ministrul Familiei.

DGASPC Gorj a anunțat că frații băiețelului sunt acum în grija unui asistent maternal.

 

"Situatia minorului a intrat in atentia D.G.A.S.P.C Gorj urmare a adresei inaintate de Autoritatea National pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, in luna aprilie 2024.

Imediat s-a demarat procedura conform legislatiei in vigoare, find instintate institutile abilitate sã verifice aspectele seizate si sã intervina conform competentelor legale (D.I.I.C.O.T).

"Reprezentantii D.G.A.S.P.C Gorj s-au deplasat la domiciliul familiei impreună cu reprezentantii autoritatii locale pentru a evalua situatia socio-familial. S-a constatat in urma interventiei si a discutillor purtate cu reprezentanti legali că minorul in cauzã nu se aflã la domiciliu.

S-a constatat că la domiciliu mai exist doi minori, minori ce au fost preluati la scurt timp de reprezentantii D.G.A.S.P.C Gorj impreuna cu reprezentantii Politiei, findu-le instituit măsur de protectie special-plasament in regim de urgenta la asistenti maternali profesionisti.

Reprezentantii D.G.A.S.P.C Gorj impreună cu domnul director general, doamna ministru Natalia Intotero au vizitat pe cei doi frati ai minorului la domiciul asistentilor maternali, purtând discutii cu acestia.

Cei doi minori urmeazã un program de consiliere psihologicã, precum si alte investigatii medicale in functie de nevoile identificate.

Facem precizarea că după clarificarea situatie juridice a minorului aflat in Germania, vom interveni in preluarea acestuia si instituirea unei masuri de protectie special", a transmis DGASPC Gorj.

Vizualizări: 1,525

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: