Social

Zeci de amenzi pentru arderea deșeurilor în curtea casei 

Câteva zeci de amenzi au aplicat polițiștii locali din Târgu Jiu, în ultima lună, sancționați fiind târgujienii surprinși în timp ce ardeau, în curtea casei sau în apropierea locuinței, diverse resturi vegetale sau gunoaie. 

De altfel, de la acest gen de activități au loc cele mai multe incendii de vegetație. ”În intervalul de timp 01.03.2022 - 03.04.2022, polițiștii locali au constatat pe raza municipiului Târgu Jiu 23 de abateri de la normele care prevăd interzicerea distrugerii prin ardere a resturilor vegetale sau a altor deșeuri, în imediata apropiere a locuințelor, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile H.C.L nr. 19/2002. Focurile deschise, pentru arderea vegetaţiei uscate de pe câmp sau din grădini, sunt extrem de periculoase, soldându-se, nu de puţine ori, cu incendii greu de controlat”, au anunțat reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

 

Pentru evitarea poluării mediului, polițiștii locali le recomandă cetățenilor să colecteze deşeurile separat, iar resturile vegetale să fie depozitate pentru compostare, care ulterior vor putea fi utilizate ca îngrăşământ natural pentru terenurile agricole. 

Eliminarea resturilor vegetale se poate realiza și prin intermediul operatorilor de salubrizare, în condițiile legii.

Vizualizări: 1,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: