Social

Gorj: Val de viroze și pneumonii în rândul copiilor 

Peste 20 de viroze respiratorii și 116 pneumonii au fost raportate în ultima lună la nivelul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Târgu Jiu.

Cei mai afectați sunt copiii, conform Serviciului Specializat de Prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale (SPIAAM) din cadrul unități medicale. ”În cazul virozelor respiratorii cei mai afectați au fost copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani (13 cazuri), iar în cazul pneumoniilor cele mai afectate grupe de vârstă au fost 2-4 ani (33 cazuri), 5-14 ani (13 cazuri), dar și adulții de peste 65 de ani (51 cazuri)”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu. 

De asemenea, de la începutul anului și până în prezent, la Camera de Gardă-Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au prezentat peste 2350 de copii cu diverse afecțiuni, o parte dintre ei având nevoie și de internare pe secția de Pediatrie. ”Doar în luna martie, în Secția Pediatrie au fost internați 129 de copii, dintre care 40 au avut ca diagnostic principal boală pulmonară interstițială, 28 de cazuri de gastroenterocolită, 10 cazuri de laringită. De asemenea, au fost internați și pacienți cu diagnostice precum bronșiolite acute, pneumonii și diverse alte afecțiuni respiratorii”, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

În ultimele două săptămâni, numărul prezentărilor la Camera de Gardă Pediatrie a crescut, ajungându-se și la peste 50 prezentări în 24 de ore. O veste îmbucurătoare este că nu s-a înregistrat nici un caz de gripă. 

Vizualizări: 2,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: