Actualitate

Boza, surprins că a fost dat în judecată de CEO

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza, a rămas surprins să afle că a fost dat în judecată de administrația companiei. Dosarul, având ca obiect “pretenții”, este pe rolul Tribunalului Gorj și a primit termen de judecată în septembrie.

Compania îi cere înapoi indemnizația variabilă, primită pentru performanțele din anul 2017. “Toți am fost surprinși să vedem că împotriva comitetului director din acel moment a fost intentat acest proces. După cum știți, noi aveam o remunerație fixă și una variabilă, în funcție de realizarea indicatorilor. Anul 2017 a fost singurul an în care am reușit să ne atingem acești indicatori și să luăm această plată variabilă. Totul a fost verificat în 2018, 2019, dar în 2021 au reverificat și și-au dat seama brusc că nu s-ar fi dat corect”, a spus Boza la Sabotorii TV.

Acesta spune că directorii nu și-au dat singuri indemnizația variabilă, decizia fiind luată de Consiliul de Supraveghere. “Indemnizația variabilă nu se acordă de către Directorat. Aprobarea a fost făcută printr-o hotărâre a Consiliului de Supraveghere, apoi prin hotărâre AGA. Noi nu am furat acești bani. A fost dureros să te trezești iarăși că apari în presă”, a mai spus Boza. 

Fostul manager a spus că nu vrea să arunce cu noroi în locul din care a mâncat o pâine, așa că nu a făcut mai multe comentarii, dar a amintit că atunci au fost zile în care erau 11 grupuri pornite la CE Oltenia. Faptul că în perioada aceea extracția de cărbune a atins cote record este de necontestat. Din păcate, la acest moment Complexul Energetic Oltenia este undeva la limita subzistenței, adică...spre butuci. 

Vizualizări: 3,083

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: