Actualitate

Start în programul Rabla, ediția de toamnă

A doua sesiune de înscriere în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus se desfăşoară în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie.

În ceea ce priveşte Rabla Clasic, prima de casare este de 7.000 lei, respectiv 10.000 lei în cazul predării a 2 autovehicule uzate. La prima de casare se pot adăuga mai multe ecobonusuri.

Pentru Rabla Plus, cuantumul finanţării este de  51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen şi 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, exceptând motocicleta, în schimbul casării unui autovehicul uzat.

Pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani şi/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară casat, se adaugă un ecobonus de 1.500 lei.

Ecotichetul se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul electric a cărui valoare nu depăşeşte suma de 75.000 euro, cu TVA inclus.

Instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale beneficiază de ecotichet în cuantum de 120.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat.

Ecotichetul pentru achiziţionarea unei motociclete electrice este de 26.000 lei.

Vizualizări: 600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: