Actualitate

Casele de pensii nu aplică unitar legea 197/2021

Minerii și energeticienii din Gorj acuză Casa de Pensii Gorj că respinge cererile de pensionare pe Legea 197/2021 pentru unele categorii de salariați, deși casele de pensii din Dolj și Mehedinți le acceptă.

Este vorba de salariații de la Livrări și Căi Ferate Uzinale, cei care asigură transportul cărbunelui de la cariere la termocentrale, precum și cei de la Secția Chimică, unde se face analiza cărbunelui.

Minerii spun că la Gorj au fost respinse cereri de pensionare ale salariaților ELCFU, deși la Mehedinți au fost acceptate dosarele. De asemenea, la Dolj au primit decizii de pensionare mai mulți salariați de la Secția Chimică.

Legea 197/2021 a redus cu 13 ani vârsta de pensionare a minerilor și energeticienilor care au lucrat în “activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui”.

Vizualizări: 3,469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: