Politică

Guvernul ezită să se pronunțe pe proiectul pentru pensionarea salariaților din termocentrale

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia au început luni a noua săptămână de protest, prin care cer reducerea vârstei de pensionare. Proiectul de lege este la Camera Deputaților, dar guvernul întârzie de două săptămâni exprimarea unui punct de vedere. Proiectul a fost inițiat de parlamentarii PNL din Hunedoara, dar chiar liberalii sunt cei care îi pun acum piedici.

Deputatul USR, Radu Miruță, a spus că proiectul aşteaptă să fie pus pe ordinea zi a comisiei pentru muncă. "Se aşteaptă punctul de vedere al guvernului, acesta trebuie să ajungă la comisia de muncă din Camera Deputaţilor pentru a pune proiectul pe ordinea de zi. Guvernul primise un termen de două săptămâni, pentru a veni cu un punct de vedere, nu a venit. Se va retrimite o notificare către guvern, dacă nu, se va încerca punerea pe ordinea de zi şi fără punctul de vedere al guvernului", a declarat Radu Miruță. 

Minerii şi energeticienii cer o întâlnire cu ministrul Energiei. Sindicalistul Nicu Bunoaica, inițiator al protestului, a făcut o adresă pentru o întâlnire cu ministrul, Virgil Popescu. "Am avut o discuţie telefonică cu domnul ministru al Energiei, Virgil Popescu. I-am solicitat o întâlnire pentru joi, săptămâna aceasta. Rămâne ca dânsul să confirme, i-am cerut oficial să mă primească. Vom pleca în formula comisiei protestatarilor, eu, domnul Manu Tomescu, domnul Tivig şi domnul Dănilă", a declarat Nicu Bunoaica.

Acesta acuză liderii marilor federații sindicale că pun piedică acestui proiect, cot la cot cu unii politicieni. Salariații din termocentrale ar beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu până la 13 ani, dar și minerii ar mai câștiga trei ani pe lângă reducerea pe care o au deja.

Vizualizări: 2,512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: