Politică

Ea este șefa de la Hidroelectrica

Compania de stat care ar putea da un plus de siguranță sistemului energetic național, dacă ar finaliza investițiile începute pe Jiu, în care a băgat deja 150 de milioane de euro, este condusă de o tipă cunoscută mai mult pentru certificarea calității canapelelor din PNL, în era Crin Antonescu.

Ioana Andreea Lambru este președintele Consiliului de Supraveghere de la Hidroelectrica din 2017. A absolvit Universitatea Româno-Americană în 2008 și apoi a fost adusă în PNL de Mihail Bălășescu, fost secretar general adjunct al PNL (ucis în 2015 de un fost socru).

În 2010, presa publica o înregistrare audio în care Bălășescu povestea despre o aventură sexuală cu Andreea Lambru. Înregistrarea a încheiat cariera politică a PNL-istului, dar nu și a Andreei care, în perioada 2009-2011, a fost director de cabinet al secretarului general al PNL, Radu Stroe, iar în 2012 a fost numită secretar general adjunct al Guvernului Ponta, înlocuindu-l pe incompatibilul Mihalache.

În august 2014 a fost pentru câteva luni secretar general al Guvernului cu rang de secretar de stat, ca să revină pe același post în 2017, pe vremea lui Grindeanu, și să stea și în timpul lui Tudose.

Andreea Lambru a mai fost în 2012 la RAPPS, în 2013 în Consiliul de Supraveghere al AVAS și secretar general adjunct al PNL. În 2009 a fost trecută chiar și pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare. Tânăra este acum membru ALDE. 

Fosta bombă sexy a PNL este implicată și în afaceri personale prin firmele Avrakedabra Communication Group S.R.L. și Globetrotter International Consulting SRL. În cea de-a două firmă, cu obiect de activitate de consultanţă pentru afaceri şi management și înființată în 2014, Andreea Lambru este asociată cu un fost coleg de Româno-Americană, Cristian Romulus Anton. 

Anton a fost în 2017 cel mai tânăr membru al unui CA, la doar 26 de ani trezindu-se la Nuclearelectrica SA, susținut de Daniel Chiţoiu şi Gelu Ştefan Diaconu, pe filieră ALDE. 

Vizualizări: 105,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: