Eveniment

Adolescent plecat pe munte, fără telefon

Un puști de 18 ani și-a speriat prietenii cu care era la Rânca. Acesta a plecat să se plimbe seara, pe munte, fără a avea la el telefonul mobil. 

Tânărul era la munte cu un grup de prieteni. La un moment dat a plecat de la pensiune, unde și-a lăsat și telefonul. Prietenii au alertat autoritățile prin serviciul 112. S-au format echipe de căutare compuse din salvamontiști, polițiști și jandarmi montani.

“Căutările se efectuează pe o suprafață foarte mare atât către zona văii Gilortului, cât și către zona Valea Galbenului. Salvamontiștii intervin și cu un câine de căutare și cu o dronă cu termoviziune. Acțiunea se anunță deosebit de dificilă, persoana dispărută nu cunoaște zona și nu are telefon”, a transmis aseară Salvamont Gorj.

Băiatul a fost găsit în apropierea stațiunii. Plecase la plimbare și nu și-a dat seama cât de mult se îndepărtase de zona pensiunilor. 

Salvamontiștii gorjeni le transmit turiștilor să nu se mai aventureze pe munte în această perioadă, când vremea se poate schimba brusc.

Vizualizări: 1,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: