Politică

Orban exclus din PNL. Primul deputat care l-a urmat!

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a fost exclus oficial vineri, 12 noiembrie, din partid, după ce o propunere în acest sens a fost supusă la vot în ședința de Birou Executiv a partidului. Propunerea de excludere a fostului lider a venit chiar de la președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

În acest context, deputatul PNL Ionel Dancă a anunţat, vineri, pe Facebook, că părăseşte Partidul Naţional Liberal, după excluderea din partid a lui Ludovic Orban. Dancă acuză ”gaşca de nevertebrate politice, de lichele şi trădători, de impostori şi bufoni, instalată totalitar la conducerea PNL de către preşedintele Klaus Iohannis”, că distruge Partidul Naţional Liberal şi îşi bate joc de români, predând guvernarea şi ţara la PSD.

Sunt aproape 20 de parlamentari ai PNL care s-au dezafiliat din grupurile parlamentare liberale după ce a făcut-o Orban, fiind de așteptat ca mulți dintre ei să plece acum din partid. Asta va face ca poziția PNL în noul guvern să se vulnerabilizeze în raport cu PSD.

Biroul Executiv al PNL a decis excluderea lui Ludovic Orban din partid, după aproape 30 de ani de când acesta s-a alăturat liberalilor. Decizia a fost luată cu un vot covârșitor în ședința conducerii partidului, 31 dintre cei prezenți votând pentru, 2 împotrivă, iar 2 s-au abținut. Decizia finală trebuie să fie aprobată de Consiliul Național. 

“Sunt onorat că sunt victima unei găști demolatoare. Sunt victima unei găşti demolatoare care a luat o decizie absurdă. În loc să plece ei de la conducerea partidului sau să se excludă pe ei pentru ceea ce au făcut, au formulat excluderea mea din PNL”, a transmis Orban, care de câteva săptămâni este principalul adversar politic al președintelui Iohannis.

Vizualizări: 3,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: