Anchetă

Cât va sta în închisoare criminalul din Licurici

Un bărbat de 40 de ani din comuna gorjeană Licurici va sta 14 ani în închisoare, ca urmare a unei crime pe care a comis-o în vara anului trecut. Sentința dată pe 28 mai de Tribunalul Gorj este definitivă. Bărbatul a ucis-o pe femeia care i-a dat viață.

Crima a avut loc pe 11 iulie anul trecut. Bărbatul era predispus la violențe și, beat fiind, și-a bătut și sugrumat mama nevăzătoare.

“Victima necesita îngrijirea și supravegherea din partea fiului său, fiind luată în evidența autorităților cu handicap vizual, în timp ce inculpatul a fost desemnat ca însoțitor al acesteia în urmă cu aproximativ 1 an”, se arată în documentul de la instanță.

Ambii consumau băuturi alcoolice, iar certurile dintre ei erau frecvente. “În după-amiaza zilei de 11.07.2020, între inculpat și mama sa a început din nou o ceartă, într-una dintre încăperile imobilului pe care aceștia o foloseau ca și dormitor, inculpatul devenind violent și aplicând lovituri persoanei vulnerabile cu pumnii și picioarele, producându-i leziuni la nivelul fețe și corpului. La un moment dat, folosindu-se de mâini, inculpatul a acționat cu putere asupra gâtului victimei producându-i o ruptură mecanică prin sugrumare și, în final, decesul”, au explicat anchetatorii.

Seara, bărbatul a anunțat vecinii că mama sa „ a căzut din pat și nu mai vorbește”. Femeia murise de câteva ore când au ajuns vecinii acolo. Cu ocazia cercetării locului faptei, au fost identificate pete de sânge în apropierea patului și pe tăblia patului în care se afla victima, dar și a patului folosit de inculpat, pe pătura de sub victimă, în dreptul capului și al șoldului victimei, iar într-o încăpere alăturată au fost identificate și ridicate articolele vestimentare ce aparținuseră victimei.

Probele administrate au arătat că inculpatul și victima duceau o viată izolată, nefiind vizitați de vecini sau rude, probabil din cauza faptului că, pe fondul consumului de alcool, deveneau recalcitranți si agresivi cu persoanele din jur. 

Agresorul nu și-a recunoscut fapta și a încercat să acrediteze ideea că decesul ar fi survenit ca urmare a unor afecțiuni mai vechi pe care mama sa le-a avut la nivelul gâtului, în urma unei căzături într-un pârâu. Apoi a susținut că a fost provocat de atitudinea violentă a mamei sale, care îi cerea mereu băutură.

“Periculozitatea inculpatului rezultă și din faptul că acesta a lovit-o pe victimă cu pumnii si picioarele, deși era căzută și in imposibilitate de a se apăra datorită handicapului pe care îl avea, din faptul că nu i-a acordat ajutorul si nu a solicitat intervenția cadrelor medicale, încercând chiar să șteargă urmele infracțiunii prin schimbarea articolelor de îmbrăcăminte ale victimei si ștergerea urmelor de sânge din încăpere. S-au avut în vedere antecedentele penale, perseverența infracțională și predispoziția acestuia la acte de violență, astfel că instanța consideră ca pedeapsa de 14 ani închisoare corespunde scopului pedepsei”, a decis instanța de judecată.

Vizualizări: 2,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: