Anchetă

Gelozia i-a luat mințile. Incendii lângă case și mașini, pentru a-i despărți

Un bărbat de 56 de ani din Târgu Jiu s-a ales cu o condamnare în primă instanță, după ce ar fi provocat mai multe incendii care să o sperie pe fosta soție. Asta după ce a aflat că femeia a intrat într-o altă relație. Bărbatul și-a recunoscut faptele, constând în incendierea unei mașini și mai multe tentative de incendiere a casei fostei soții, dar și a casei noului iubit.

Prima dată, femeia a sunat la 112 pe 9 februarie 2021, în jurul orei 19:00, anunțând că a luat foc motorul autoturismului Volvo, parcat în fața blocului. Incendiul a cuprins și un autoturism marca Daewoo Matiz, aflat în aceeași parcare, fiind distrusă partea din spate a acestuia.

Pe 14 februarie dimineața, pe la 06.00, bărbatul a fost văzut când a incendiat vegetația uscată aflată în imediata apropiere a locuinței femeii, care era acasă cu copiii și o prietenă. În aceeași dimineață de Valentine's Day, bărbatul a incendiat vegetația uscată de lângă locuința iubitului femeii, de la Răchiți.

Pe 1 martie, de Mărțișor, femeia a fost nevoită din nou să sune la poliție, tot din cauză că bărbatul a incendiat vegetația uscată situată în partea de nord a gardului ce împrejmuiește locuința sa din Târgu Jiu.

Cei doi au fost căsătoriți șase ani, despărțirea fiind din cauza crizelor de gelozie. Inițial au păstrat o relație aparent bună până la un moment dat, când bărbatul și-a pus un prieten să facă pe detectivul și să afle dacă fosta soție are vreo relație. Acesta a văzut-o de mână pe femeie cu cineva, i-a povestit fostului soț și de aici s-a declanșat nebunia.

Cercetările au arătat că bărbatul își planifica atent faptele. Acesta a fost a surprins de camerele de supraveghere lângă Volvo, în seara primului incendiu. Mai mult, în jurul orei 18:50, pe imagini se observă că acesta avea în mână o plasă din plastic, de culoare albă, în care avea introdus un recipient asemănător PET-ului de doi litri.

În jurul orei 18:52, în momentul în care în partea din față, la compartimentul motor, izbucnește incendiul, inculpatul părăsește în fugă locul faptei, deplasându-se în direcția Casei de Pensii Gorj. 

Bărbatul a recunoscut la audieri că a luat și hotărârea de a-i incendia rivalului autoturismul și imobilul din localitatea Răchiți, astfel că în seara zilei de 09.02.2021 s-a deplasat la stația Petrom situată la intrarea în mun. Tg-Jiu, de unde a achiziționat benzină pe care a depozitat-o în două PET-uri de 1,5 litri.

Prima dată a mers în localitatea Răchiți, unde a turnat benzina dintr-o sticlă pe coșul exterior al unei sobe, ce se afla în imediat apropiere a gardului împrejmuitor, fără însă a declanșa incendiul. Apoi a revenit în Târgu Jiu și a turnat benzină sub mașina fostei soții, de această dată aprinzând focul.

„Eu m-am poziționat în partea din față a autoturismului marca Volvo și sub motorul acestuia a pus PET-ul, a curs puțin carburant, după care am aprins benzina cu o brichetă. Când am observat că focul s-a propagat spre motor și capotă, am plecat cu autoturismul ce îmi aparținea direct în Germania pentru rezolvarea unor probleme personale”, a declarat bărbatul în fața instanței.

După incendiile din ziua de 14 februarie, noul iubit a decis să monteze camere de supraveghere la casa din Răchiți. Specialiștii firmei au urcat pe terasă în scopul montării uneia dintre camere, dar au observat pe acoperișul foișorului, care este situat în partea din spate a imobilului, un sac din plastic, în care se aflau două PET-uri, care conțineau un lichid cu miros specific de benzină, o pătură din material textil de culoare gri, mai mulți saci de rafie, precum și resturi de scutece absorbante. Atunci și-au dat seama că incendiile au legătură între ele.

La audieri, bărbatul a povestit cum a mers la o pubelă de pe raza mun. Tg-Jiu, de unde a procurat mai multe bunuri ușor inflamabile (o pătură, un covoraș auto și mai mulți saci de rafie). S-a deplasat în localitatea Răchiți, parcând autoturismul la aproximativ 50 m de locuința persoanei vătămate. A pus într-un sac de plastic bunurile luate din pubelă, le-a plasat pe acoperișul foișorului, după care a stropit cu benzină vegetația din apropierea gardului ce împrejmuiește proprietatea persoanei vătămate și, folosind o brichetă, i-a dat foc, după care a fugit, fără a cunoaște dacă focul s-a extins la imobil.

“Inculpatul a declarat că a aprins marginile covorașului auto, pe care l-a aruncat în curtea casei, urmărind în acest fel ca incendiul să se extindă către imobilul persoanei vătămate”, se arată în documentul de la instanță.

Peste toate astea se adaugă mesaje de amenințare, în care celor doi li se spunea că nu vor fi niciodată fericiți, oricât l-ar costa.

Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat pe bărbat la 1 un și patru luni de închisoare, cu executare. Sentința nu este definitivă, în acest moment bărbatul fiind în arest la domiciliu. Bărbatul a scăpat ieftin pentru că și-a recunoscut toate fapte, plus că a plătit prejudiciile produse.

Vizualizări: 4,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: