Anchetă

Sechestrată într-o mașină cu ușile blocate. Fostul concubin, la pușcărie de trei luni!

Un bărbat de 43 de ani din comuna gorjeană Fărcășești încearcă să scape de arestul preventiv în care se află încă din data de 2 martie. Asta după ce, de Mărțișor, și-a răpit fosta concubină, cu care are doi copii. Femeia se ducea la serviciu în dimineața de 1 martie, lucrând la o sucursală a Complexului Energetic Oltenia. A fost băgată cu forța într-o mașină care avea ușile blocate. Agresorul pregătise și niște coliere zimțate, din plastic, cel mai probabil să o imobilizeze, dar nu le-a folosit. Instanța a înțeles însă că pericolul prin care a trecut femeia a fost uriaș, astfel că individul este judecat în stare de arest.

Femeia de 34 de ani mergea întotdeauna însoțită la serviciu, de teama fostului concubin, de care se despărțise în decembrie anul trecut. Și în dimineața de 1 martie, în jurul orei 6 dimineața, mergea la serviciu însoțită de mama ei și de una din fiice. Cu 150 de metri înainte de a ajunge, cele două au lăsat-o singură, crezând că este în siguranță. 

Nu a fost așa. Fostul concubin, revenit după ce câteva săptămâni fusese la muncă în Belgia, o aștepta într-o mașină împrumutată de la un prieten. Individul a pregătit minuțios răpirea, a blocat butoanele de deschidere a portierelor și geamurilor electrice cu bucățele de hârtie și bandă adezivă. Pe bancheta din spate avea pregătite câteva coliere de plastic, de aproximativ un metru fiecare, care pot fi folosite la imobilizarea persoanelor.

Când și-a văzut fosta concubină, i-a cerut să stea de vorbă, aceasta a refuzat, astfel că individul a apucat-o de păr și a aruncat-o pe bancheta din spate. Potrivit documentului de la instanță, “inculpatul a blocat portierele din partea spate a autoturismului marca Volkswagen Passat de culoare neagră, cu numărul de înmatriculare (...), aplicând hârtie și o bandă scotch pe clapetele de la sistemul de deschidere, astfel încât fosta concubină să nu poată să le deschidă atunci când se va afla în autoturism, și totodată a procurat benzi zimțate (coliere de plastic) ce puteau fi folosite la imobilizarea victimei, aspecte ce denotă gravitatea comiterii faptelor”.

Femeia a apucat să strige după ajutor și a fost auzită de o colegă care ieșea din schimbul al treilea. Aceasta a anunțat poliția, dar și pe mama victimei.

Lipsirea de libertate s-a produs pe drumul industrial Rovinari – Fărcășești. Când polițiștii au ajuns la fața locului, după câteva minute, individul o dusese pe femeie înapoi de unde a luat-o.

Probabil s-a speriat când femeia a fost sunată de mama ei, care a întrebat dacă să anunțe poliția. Cine știe ce s-ar fi putut întâmpla dacă acea colegă nu ar fi auzit strigătele de ajutor.

“Pe parcursul deplasării, inculpatul a amenințat-o cu moartea și cu exercitarea unor acte de violență fizică pe persoana vătămată, solicitându-i să accepte reluarea relației de concubinaj. Observând răspunsul negativ al victimei, inculpatul a devenit violent, astfel că a prins-o cu mâinile de gât, iar la un moment dat, persoana vătămată a fost contactată pe telefonul mobil de către mama sa, fapt pentru care fostul concubin i-a permis să-i răspundă, dar a avertizat-o să-i transmită acesteia să nu anunțe poliția, în caz contrar spunându-i că o va lega și o va omorî. Fiindu-i teamă pentru integritatea fizică și viața sa, persoana vătămată a respectat indicațiile inculpatului, spunându-i mamei sale să nu alerteze organele de politie, în speranța că libertatea de mișcare nu-i va mai fi restricționată și că va reuși să scape. Starea de teamă a victimei a fost amplificată și de faptul că, pe bancheta din spate a autoturismului a observat mai multe benzi zimțate din material plastic de culoare albă, având lungimea de aproximativ 100 cm, realizând că, dacă nu cooperează cu inculpatul, există posibilitatea ca acesta să-i imobilizeze membrele inferioare și superioare”, mai menționează sursa citată.

Agresiunea s-a întâmplat într-o perioadă în care femeia era sub protecția unui ordin prin care o instanță îi interzisese individului să se apropie de ea timp de trei luni sau să ia legătura cu aceasta, prin orice mijloc.

Bărbatul a încercat să se apere, susținând că femeia era cea care îl căuta pentru împăcare, dar nu ar fi fost lăsată de mama ei. O poveste care arată și mai mult cât de periculos este personajul.

Bărbatul a recunoscut că a blocat ușile mașinii, motivând că i-a fost teamă că femeia va sări din autoturism. Poliția a găsit pe bancheta din spate a autoturismului mai multe fire de păr de culoare neagră, o rolă de bandă adezivă de culoare argintie, bucăți de hârtie șifonate și aruncate, precum și un număr de 6 bucăți de bandă zimțată (coliere de plastic) de culoare albă cu lungimea de aproximativ 1 (un) metru fiecare. Pe geamul portierei dreapta spate s-a observat o urmă cu aspect de talpă de încălțăminte, cel mai probabil fiind creată de victimă în încercarea acesteia de a ieși din autoturismul inculpatului.

Toată povestea a durat doar câteva minute și femeia a avut șansă să scape cu viață, pentru că a strigat după ajutor. Bărbatul riscă ani grei de pușcărie.

Vizualizări: 3,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: