Anchetă

Fost director din Gorj, judecat pentru delapidare

Fostul director de la Apele Române Gorj, Alexandru Buduran, a fost trimis în judecată pentru delapidare. Dosarul a fost înregistrat pe 14 mai la Judecătoria Târgu Jiu. Este al doilea director trimis în judecată în acest an pentru delapidare, după Traian Pătrășcoiu de la Aparegio.

Buduran este acuzat că a folosit timp de mai multe săptămâni câțiva subordonați pentru a lucra la cabana lui de la Rânca.

Potrivit IPJ Gorj, la data de 7 octombrie, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 39 de ani ar fi dispus ca, în perioada septembrie-octombrie 2020, nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani, angajați ai instituției pe care o conduce, să desfășoare activități de construire la o pensiune deținută de acesta în orașul Novaci, zona montană Rânca.

"În acest sens, bărbații ar fi fost pontați în fals la locul de muncă, deși aceștia și-ar fi desfășurat activitatea la locația de mai sus. În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare și fals intelectual", a transmis la acea vreme IPJ Gorj.

Buduran s-a apărat la vremea respectivă, spunând că salariații l-au ajutat în timpul lor liber la curățenie. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj i-a aplicat o amendă de 140.000 de lei pentru muncă la negru, care a fost menținută de instanță.

Vizualizări: 4,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: