Anchetă

CE Oltenia angajează avocat pentru procesul cu un salariat

Complexul Energetic Oltenia a cerut acordul acționarilor pentru a contracta un avocat care să reprezinte societatea într-un proces pierdut în primă instanță.

Este vorba de dosarul în care compania a fost dată în judecată, urmare a unui accident de muncă. Judecătoria Târgu Jiu a condamnat Complexul Energetic Oltenia la două amenzi penale. Una în cuantum de 400.000 de lei, pentru vătămare corporală din culpă și o alta de 360.000 de lei, pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

„În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. c Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatei S. Complexul Energetic Oltenia S.A., pedeapsa cea mai grea, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în total 520.000 lei amendă penală, echivalentul a 260 zile-amendă înmulţit cu suma de 2.000 lei corespunzătoare unei zile-amendă”, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 23 aprilie.


În plus, compania trebuie să îl despăgubească pe Marin Lățea cu suma de 150.000 de euro. „Admite în parte acţiunea civilă exercitată de către partea civilă Latea Marin şi obligă inculpata S. Complexul Energetic Oltenia S.A să plătească părţii civile Latea Marin suma de 150.000 euro, prin echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale, suma de 4.880,92 euro, prin echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune materiale, suma de 39.379,83 lei cu titlu de daune materiale (5483,83+33.896)”, potrivit sentinței judecătorești, care nu este definitivă.


În același dosar, salariații Ion Vasile Vezure și Ion Morie au fost condamnați la câte 6 luni de închisoare pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Pedeapsa a fost amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a condamnării.

Toate părțile din dosar au făcut apel, dar CE Oltenia își ia măsuri pentru o mai bună reprezentare în instanță la Tribunalul Gorj. Adunarea Generală a Acționarilor va discuta în ședința din iunie propunerea Directoratului privind contractarea unor servicii juridice profesionale în acest dosar.

Vizualizări: 3,860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: