Anchetă

Un prinț austriac a împușcat cel mai mare urs din România. Am ajuns o rezervație a miliardarilor lumii!

Prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein, venit la vânătoare în România, a obținut o derogare de la Ministerul Mediului pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna.

În loc să împuște ursoaica, acesta l-a vânat pe Arthur, un exemplar uriaș de urs, în vârstă de 17 ani, care trăia într-o zonă sălbatică și nu intrase în contact cu civilizația. 

Cu maxim de respect... să mă kk în pușca lui! Acum înțelegem de ce se vrea ca Romania să urce "Natura 2000" de la 24% la 31%! Rezervație o să ne numim. Pentru nemți, pentru austrieci și alte nații. O treime din România va fi rezervația miliardarilor lumii.

Măsurătorile cadavrului indică faptul că Arthur avea 593 de puncte din 600, care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. 

“Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. Mă întreb cum a putut prințul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii. Este clar că prințul nu a venit să rezolve problema localnicilor, ci să omoare ursul și să își ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăța pe perete. Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împușcat ursul greșit”, a spus Gabriel Paun, președintele Agent Green.

Ursul Arthur era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic și neobișnuit cu prezența omului și cu sursele de hrană oferite de acesta. Habitatul său era aria protejată Natura 2000 Oituz-Ojdula.

Premierul Florin Cîțu susține că Arthur nu era cel mai mare urs brun din România, concluzie la care a ajuns după ce a discutat cu ministrul Mediului. Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, spune că a fost declanșată o anchetă și că, probabil, instituția se va îndrepta către alte organe de cercetare. El afirmă că există suspiciuni de braconaj în acest caz.

Vizualizări: 5,726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: