Anchetă

Condamnare pentru un primar din Gorj

Primarul din Vladimir, județul Gorj, a fost condamnat la închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu și  fals intelectual. Liberalul Ion Ianăși a fost acuzat că a plătit lucrările de reabilitare a unui pod înainte ca acestea să fie începute. 

Ion Ianăși a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare pentru abuz în serviciu și un an închisoare pentru fals intelectual. „Contopește pedepsele aplicate inculpatului Ianăși Ion în pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 8 luni la care se va adăuga sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în total 3 ani închisoare și 5 ani”, este decizia de luni a Tribunalului Gorj.

Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 4 ani. Dacă va rămâne definitivă, primarul își va pierde mandatul și va fi trimis la muncă în folosul comunității, la una din școlile din localitate.

Tot cu suspendare a fost condamnat și patronul firmei care a câștigat lucrarea, la fel și administratorul firmei care a subcontractat-o.

Dirigintele de șantier a fost condamnat cu suspendare, singurul achitat fiind contabilul primăriei. Cei acuzați au plătit deja prejudiciul calculat la 256.613 lei.

Vizualizări: 17,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: