Eveniment

A acroșat un pieton și a fugit. Pedeapsă! 

Un bărbat din Rovinari care lovit cu mașina un om în apropierea unei treceri de pietoni, după care a fugit de la fața locului, a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an şi 6 luni, cu suspendare. Fapta s-a petrecut în seara zilei de 22 octombrie 2020.

Rovinăreanul, în timp ce conducea un autoturism pe strada Sublocotenent Constantin Laurențiu Lixandru din oraşul Rovinari, în apropierea unei treceri pentru pietoni, a acroșat un bărbat. Deşi victima a suferit leziuni corporale, acesta a părăsit locul accidentului rutier fără încuviinţarea organelor de poliţie şi fără a transporta victima la o unitate sanitară.

În urma evenimentului rutier, victima a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 10-12 zile îngrijiri medicale. În raportul de expertiză auto a fost explicat în detaliu cum s-a produs accidentul. 

”A fost surprins de apariţia bruscă în faţa vehiculului, pe banda de rulare, a unei persoane în alergare îmbrăcată în haine de culoare închisă, care traversa strada în mod grăbit. După acţionarea bruscă a sistemului de frânare, l-a lovit cu partea faţă a autoturismului, sub centrul de greutate al corpului, dându-i o mişcare de translaţie şi de rotaţie, împrejurare în care victima a lovit cu cotul capota şi ulterior a fost proiectată la circa 2 metri în faţa autoturismului. De asemenea, s-a mai concluzionat că în momentul impactului, autoturismul marca VW, cu numărul de înmatriculare(…), a avut o viteză de circa 12 km/h, iar starea de pericol a fost creată de victimă, care a traversat drumul public, în fugă şi fără să se asigure”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

În acel raport s-a mai arătat că, la momentul impactului, victima se afla pe trecerea de pietoni sau foarte aproape de aceasta, specificându-se că durata de timp avută șofer a fost inferioară duratei de timp necesară opririi autoturismului, concluzionându-se că nu a existat posibilitatea tehnică de evitare a accidentului prin frânare. La pronunțarea sentinței, magistrații au ținut cont de faptul că a părăsit locul accidentului, dar și de atitudinea sa sinceră manifestată pe parcursul procesului. Rovinăreanul a recunoscut săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa și a răspuns la solicitările organelor judiciare. 

Judecătorii au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul timp de 60 de zile, în cadrul Colegiului „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari sau în cadrul primăriei Rovinari. De asemenea, va trebui să plătească suma de 800 lei cu titlu de cheltuielile judiciare statului.

Hotărârea pronunțată de Judecătoria Târgu Jiu în data de 9 mai poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 1,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: