Actualitate

Oase împuțite la o măcelărie din Târgu Jiu

O măcelărie din Târgu Jiu a fost amendată cu 12.000 de lei de către Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.

Inspectorii DSV au constatat întreținerea necorespunzătoare a spaţiilor şi echipamentelor, în sensul că pereții interiori, plafoanele și echipamente de lucru şi ustensile erau neigienizate, cu porțiuni ruginite/exfoliate. De asemenea, recipienţii de precolectare a deșeurilor nealimentare nu erau prevăzuți cu capac şi sac menajer.

“Sancţiunea complementară a fost reţinerea oficială şi destinarea către distrugere controlată a cantităţii de 18 kg oase garf (în valoare de 88,20 lei), depreciate organoleptic, fără elemente de identificare, pentru care nu au fost prezentate documente de proveniență şi trasabilitate”, a transmis DSV Gorj.

În timpul controalelor efectuate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, reprezentând 3 avertismente scrise şi 11 amenzi în cuantum de 64.500 lei, unor operatori/persoane fizice din Fărcăşeşti, Motru, Peştişani, Samarineşti, Târgu-Jiu, Turburea şi Turcineşti.

P. S. -  Ca de fiecare dată, comunicatele nu ne arată denumire firmă /magazin, invocând legea GDPR (legea datelor cu caracter personal). O anomalie de lege europeană, pe care legislativul trebuie să o elasticizeze urgent! Asta pentru a informa corect cetățenii și pentru a permite selectarea comercianților. 

Vizualizări: 4,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: