Anchetă

Ce legătură are Gorjul cu asasinatul din Arad?

Presa din Arad scrie că asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan ar putea fi legată de traficanții de țigări. Acesta ar fi dat poliției pontul privind un transport uriaș de țigări contrafăcute, oprit zilele trecute în trafic. 

Polițiștii din Arad au confiscat luni, 24 mai, peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă. Marfa era transportată cu un camion înmatriculat în județul Gorj, al cărui șofer a fugit și nu a fost încă identificat. Nu s-a stabilit nici măcar cui aparține automarfarul folosit la transportarea țigărilor de contrabandă.

Întâmplarea suspectă de luni este pusă de presa din Arad în legătură directă cu explozia mașinii omului de afaceri. Există voci care spun că omul de afaceri a vândut pontul cu transportul de țigări oamenilor legii. Alte voci spun că TIR-ul a poposit în curtea firmei lui Ioan Crișan, cu toate încrengăturile ce decurg de aici. 

Ultima variantă are legătură cu o precizare din comunicatul remis marți de IPJ Arad, pe tema țigărilor confiscate de polițiști, precizare care făcea referire la faptul că autotrenul care transporta țigările a fost mutat în curtea unei societăți comerciale. 

Iată și comunicatul de marți, legat de transportul de țigări: “În dimineața zilei de 24 mai, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Mândruloc, un autocamion în cuplu cu semiremorcă. În momentul legitimării, șoferul autotrenului a fugit de la fața locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic. Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitați polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, fiind descărcați 14 europaleți care, aparent, conțineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, așezate pe partea exterioară a europaleților, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de țigări de contrabandă, netimbrate. Întreaga cantitate de țigarete precum și mijlocul de transport au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”.

Anchetatorii au precizat încă de sâmbătă faptul că există un cerc de suspecți în privința morții omului de afaceri, fără a indica nimic în plus. 

Reamintim că o mașină a explodat sâmbătă în parcarea unui supermarket din Arad, fiind vorba de mașina unui cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan. Bărbatul de 66 de ani a fost găsit carbonizat. O echipă de anchetatori de la Bucureşti a preluat cazul, sub coordonarea unui procuror din Parchetul General.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Vizualizări: 5,574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: