Social

Două luni de reciclare în Gorj

Campania "România reciclează şi-n judeţul Gorj" va începe pe 31 mai şi constă în reciclarea electrocasnicelor vechi (DEE-uri). În această campanie vor participa 62 de localități de pe raza judeţului Gorj, cetăţenii putând da la reciclat electrocasnicele în schimbul unor tichete în valorice. 

"Este vorba despre o acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice ce se va desfăşura la nivelul a 62 de UAT-uri. Perioada desfaşurare este de două luni de zile, începând cu 31 mai, iar campania se desfăşura împreună cu asociaţia "Environ", a declarat Dorin Taşcău, vicepresedinte Consiliului Judeţean Gorj.

Cetăţenii vor primi tichete în valoare de 10 lei, numărul acestora fiind în funcţie de obiectele predate. "Oamenii care dau electrocasnice vechi vor primi tichete valorice. Valoarea unui tichet este de 10 lei, numărul acestora va ţine cont de obiectul predat. Ca exemplu, dacă predăm un televizor se vor da trei tichete, dacă se dă o maşină de spălat vor fi 5 tichete", a spus Luis Popa, directorul Serviciului de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare.

Primii care vor putea scăpa de electrocasnicele defecte sunt locuitorii din Baia de Fier și Polovragi, pe data de 2 iunie. Vor urma cei din Bălănești și Telești, pe 3 iunie.

Vizualizări: 1,954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: