Eveniment

Taximetriști înșelați de tineri din Dâmbovița, Mureș și Gorj

Zece taximetriști din Sibiu au picat în plasa unui grup de tineri din județele Dâmbovița, Mureș și Gorj care i-au convins să le facă plăți on-line, prin alimentarea unor carduri paysafe instalate în supermarket-uri din Sibiu, contra unor comisioane pe care le promiteau, prezentându-se cu identități false ca fiind primari sau procurori.

După mai multe luni de investigații, cei 5 infractori despre care anchetatorii spun că au obținut peste 8000 de lei prin astfel de înșelătorii, au fost identificați și reținuți de polițiștii sibieni.

”În urma audierilor efectuate și a probatorului administrat în cauză, împotriva a doi dintre bărbați s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, informează IPJ Sibiu.

Cei cinci au atras în cursă, în perioada iulie -octombrie 2021, nu mai puțin de 10 taximetriști pe care i-au convins să le facă plăți pe carduri deschise ilegal pe numele unor persoane carora le-au furat detele de indentificare.

”Folosindu-se de aceste date de cont, cei 5 bărbați au apelat telefonic, în perioada anterior menționată, 10 persoane de sex masculin, toți sibieni, șoferi de taxi, iar sub prezentarea unor calități mincinoase (avocat, procuror, primar), asumate cu scopul de câștiga încrederea și totodată, de a le induce în eroare, le-au solicitat efectuarea mai multor tranzacții prin intermediul unui serviciu plată on-line, sub pretextul prestării unor comisioane și cu promisiunea restituirii sumelor tranzacționate. Ulterior, după ce sumele erau virate, aceștia nu mai răspundeau la telefon, fără a mai restitui sumele respective”, precizează IPJ Sibiu.

Sumele trimise de taximetriști erau scoase de infractori de pe cardurile paysafe în mai multe feluri ce le puteau permite accesul la bani.

”(...) după efectuarea tranzacțiilor, aceștia își transferau sumele respective prin intermediul unor sisteme online de transfer bancar și de pariuri, în conturi personale deschise la diferite bănci comerciale”, mai precizează IPJ Sibiu.

Potrivit anchetatorilor, taximetriștii erau convinși să facă plățile în urma unor convorbiri telefonice. După ce se făcea plata, niciunul din cei 5 nu mai răspundea la telefon.

Vizualizări: 2,130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: