Social

Canalizarea din Bălănești va fi extinsă

Sunt comune din Gorj în care infrastructura rivalizează cu cea de la oraș, ceea ce îi face pe oameni să se mute acolo. Este și cazul comunei Bălănești, unde s-a pus un mare accent în ultimii ani pe lucrările de infrastructură.

Primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan, a spus că în acest an se lucrază la extinderea canalizării, dar și la creșterea capacității sursei de alimentare cu apă a comunei. “În cursul acestui an vom finaliza și mărirea capacității sursei de apă din comună și vom scoate la licitație restul de execuție a sistemului de canalizare pe care ne dorim să îl punem în funcțiune până la sfârșitul anului și să creștem confortul cetățenilor”, a spus Pungan.

Banii sunt atrași pe proiecte, fie din fonduri guvernamentale, fie europene. “Prioritare sunt proiectele care sunt în derulare, mă refer la proiectele care sunt finanțate prin programul de dezvoltare locală PNDL1, PNDL2 și fondurile europene, care până la începutul anului 2021 sau începutul anului 2022 să fie finalizate și recepționate”, este promisiunea primarului din Bălănești.

Sunt investiții pe infrastructură, apă, canalizare, dar și alte proiecte pentru dezvoltarea comunei. “Mă refer aici la sala de sport din centrul comunei, din satul Voiteștii de Vale, care se construiești în curtea Școlii Generale Ion Popescu Voitești, reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Generale Ion Popescu Voitești și construirea unei noi grădinițe. În educație și sănătate investim cel mai mult. Nu lăsăm la o parte nici celelalte domenii”, a precizat Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 1,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: