Social

Proiecte pentru bicentenarul Tudor Vladimirescu 

Anul 2021, declarat anul Tudor Vladimirescu, aduce mai multe proiecte pentru municipiul Târgu-Jiu. Un nou parc va fi făcut lângă Coloana Infinitului, iar strada Tudor Vladimirescu va fi reabilitată. 

"În următoarea perioadă vom scoate la licitaţie două obiective ce au legătură cu Tudor Vladimirescu. Este vorba de strada Tudor Vladimirescu şi terenul de lângă Coloana Infinitului, care ne-a fost pus la dispoziţie cu titlul gratuit, unde avem stipulat în contract realizarea unui parc. Sunt două investiții care vor demara la începutul lunii august. În funcţie de alocările financiare de la guvern mai avem un alt obiectiv, amenajarea exterioară a Colegiului Tudor Vladimirescu, cancelaria şi amfiteatrul", a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu. 

Bicentenarul Tudor Vladimirescu va fi marcat şi prin distribuirea unor cărţi de către primărie pentru elevii din Targu Jiu. "Vor fi două cărţi editate de către noi, de municipalitate. O carte este editată de Costin Scurtu, un gorjean de-al nostru, această carte va fi înmânată gratuit către toţi elevii din ciclul gimnazial. Pentru elevii din ciclu liceal avem un volum dedicat lui Tudor Vladimirescu, scris de domnul Gheorghe Nichifor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Acest volum va fi înmânat către toţi elevii din acest ciclu şi către profesori", a spus Marcel Romanescu.

Potrivit legii, cu prilejul sărbătoririi ‘Anului Tudor Vladimirescu’ se organizează evenimente menite să marcheze aspecte cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la Revoluţia de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu şi care a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaştere naţională a României.

Vizualizări: 926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: