Social

Câtă țuică făcea dacă nu era CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a contestat în instanță o sentință a Judecătoriei Târgu Jiu, prin care a fost obligat să plătească unui gorjean 8.100 de lei, pentru lipsa de folosință a terenului în suprafață de 2730 mp, în perioada 2017-2019.

Terenul este situat în comuna Negomir. Proprietarii spun că pe terenul lor au fost făcute lucrări de haldare, astfel că nu au putut să îl cultive.

Un expert a stabilit că terenul în litigiu este afectat în totalitate de lucrări miniere, iar valoarea uzufructului a fost calculată pentru suma de 8100 lei. “Expertul a precizat că această valoare a stabilit-o având în vedere categoria de folosință a terenului, respectiv livezi, pomi, numărul pomilor fiind de 136 pe suprafața de 2730 mp raportat la 500 pomi la hectar, valoarea producției de țuică fiind de 4.500 lei, din care cheltuieli de producție fiind de 1800 lei”, se arată în documentul de la instanță.

Asta pentru fiecare an în parte, în total pentru cei trei ani fiind vorba de 8.100 de lei.

CE Oltenia a cerut să fie făcut calculul în funcție de câți pomi erau pe teren, dacă erau, dar aspectul nu a fost considerat relevant de instanță, câtă vreme oamenii nu își mai pot folosi terenul.

Vizualizări: 2,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: