Actualitate

Nu vor concedieri, dar propun plăți compensatorii

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia spun că vor angajări, nu concedieri colective. Dar, tot ei spun că vor sume între 75 și 100 de mii de euro pentru fiecare persoană concediată colectiv.

Minerii și energeticienii au posibilitatea de a se pensiona la 52 de ani, astfel că peste 1.500 de salariați din carierele miniere și termocentralele CE Oltenia s-au pensionat în acest an. Numărul de salariați a scăzut undeva la 9.500, de la peste 11 mii la începutul anului.

Dar, în 2025 numărul de salariați va fi de doar puțin peste cinci mii, potrivit planului de restructurare, astfel că este posibil să nu se poată ajunge aici doar prin pensionări. Mai mult, dacă în producție este deficit de personal, la birouri este surplus.

Interesant este că liderul sindical Manu Tomescu a propus plăți compensatorii de 75 de mii de euro pentru fiecare salariat, iar sindicalistul Eugen Iovan a plusat la 100 de mii de euro. Doar că nu vor avea parte salariații din producție, care se cam pensionează, ci eventual cei de la birouri. Ori, o sută de mii de euro pentru juriști și economiști e cam mult.

Vizualizări: 3,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: