Actualitate

Protest al avocaților și la Gorj

Avocații din întreaga țară nu vor intra astăzi în sălile de judecată decât în cazurile urgente. Baroul Gorj s-a raliat acţiunilor de protest iniţiate de Uniunea Naţională a Barourilor din România, care a decis, la începutul lunii septembrie, demararea campaniei „O zi fără avocaţi – ziua în care statul de drept nu există”, 4 octombrie fiind decretată zi pentru comunicarea problemelor cu care se confruntă profesia de avocat.

Apărătorii acuză „lipsa de respect manifestată de organele de urmărire penală în mod constant și frecvent”, amenzile abuzive ce le-au fost aplicate de procurori sau polițiști, limitarea abuzivă a pledoariei sau accesul îngreunat la arhive și la informațiile relevante ale dosarului electronic.

Reprogramarea ședințelor de judecată fără o informare din timp, întârzierile plăților oficiilor ori „cenzurarea abuzivă a onorariilor avocațiale până la sume derizorii” au fost alte probleme ridicate de avocați.

Pe lângă acestea, barourile din toată țara au criticat tendințele de înăsprire a măsurilor fiscale, ce vizează profesiile liberale, și cuantumul „nerezonabil” al unor taxe de timbru.

 

Vizualizări: 828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: