pamFLEȚI

De ce nu i-au bătut angajații Edilitara cu măturile în cap

A trecut "Festivalul Berii" și, ca de obicei, rămâne tabloul de după. Toată lumea mănâncă, râde și dansează, dar după aruncă sub masă. Aceasta este imaginea de ansamblu a evenimentului desfășurat zilele trecute în municipiul Târgu Jiu. 

Cu toate că au fost instalate coșuri de gunoi și europubele la tot pasul, petrecărețul autohton nu se sinchisește să facă trei pași pentru a-și arunca sticla, pachetul de țigări, șervețelul... Toți cei cu asemenea apucături, pentru binele comunității, puteau să se arunce unul pe celălalt într-un coș de gunoi! Era un mod inedit de "reciclare culturală". Munții de gunoaie creșteau, dar atunci chiar se merita munca de după. 

Pe viitor, angajații de la salubritate ai Societății Edilitara trebuie infiltrați printre petrecăreții și comercianții puturoși, cu misiunea de a da o altfel de "libertate de exprimare" măturilor. 


Trecând de la gunoaie, la un alt fel de gunoaie, ajungem la unii comercianți lipsiți total de scrupule. Cu toate că a existat prevenție făcută de inspectorii OPC înainte de începerea festivalului, tot s-au găsit vreo doi netrebnici să țină prin lăzi mici cu gust de anul trecut sau frigărui reșapate. Evident că, spre norocul clienților, aceștia au fost prinși și, cum era normal, le-a fost suspendată activitatea. Am criticat inspectorii OPC pentru excesul de zel manifestat în unele acțiuni, dar când vine vorba de comercianți care expun populația la riscul de îmbolnăvire prin vânzarea produselor expirate, clemența trebuie să fie ZERO. Aici OPC ul trebuie să-i PULVERIZEZE!!! 


Nu în ultimul rând, "Festivalul Berii" a fost și un prilej de propagandă pentru unii "suflători în flaiflușter".  Cică Heliportul nu a putut funcționa din cauza evenimentului. Fals și o manipulare mai idioată nici că se putea. Cu sau fără "festivalul vieții", elicopterele SMURD aterizau tot pe stadion sau pe unul din terenurile adiacente. De ce? Fiindcă Heliportul în sine este de două săptămâni predat ca și amplasament companiei UTI, cea care urmează să instaleze sistemul de balizare și tot ceea ce este necesar pentru ca elicopterele să poată ateriza și noaptea.

Reprezentanții din Primăria Tg Jiu nu au ieșit cu un comunicat explicit în acest sens, cu toate că titluri manipulatorii cum că elicopterul SMURD ridică bolnavii cu scripetele din cauză de festival au fost servite și prin televiziunile naționale. Care a fost citov la minte a gândit, iar care au fost mai pelicani așa... au halit. Hai să fim sănătoși! 

Vizualizări: 3,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: