Actualitate

Cu câte salarii compensatorii ar pleca minerii acasă

Cel puțin 300 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia vor fi concediați colectiv, iar minerii se gândesc deja dacă să pună cizmele în cui. Cei trecuți de 50 de ani spun că ar pleca acasă cu 8-10 salarii compensatorii, plus venit de completare timp de doi ani.

Subiectul era discutat miercuri de minerii care protestau în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. "Noi suntem trecuţi de 50 de ani, la cum merg lucrurile nu ne va prinde iarna ca mineri, vom ajunge să nu mai avem ce face. Salariile astea compensatorii sunt un lucru bun, ne-ar ajuta pe noi, cei care mai avem puţin până la pensie. Nu avem siguranţa că putem să ieșim la pensie din minerit. Să ne acorde bani cât să putem trăi, că şi aşa am ajuns ca ortacii de la Hunedoara. CEO ne poate acorda 9-10 salarii, sperăm ca şi guvernul să vină în sprijin", a declarat un miner.

Și ceilalți se așteaptă tot la 8-10 salarii compensatorii, pentru că știu că nu mai sunt vremurile din trecut, când plățile compensatorii erau mult mai mari.

Săptămâna viitoare vor fi negocieri între administraţia CE Oltenia şi sindicate, pentru stabilirea valorii plăților compensatorii, dar și a criteriilor de disponibilizare.

Vizualizări: 4,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: