Actualitate

Manu Tomescu face statistica genocidului din CE Oltenia

Zeci de salariați ai Complexului Energetic Oltenia mor în fiecare an, unii de boli, alții în accidente de muncă sau din alte cauze. Cei care lucrează acolo știu că fiecare zi de muncă grea își pune amprenta pe sănătatea lor.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a vorbit despre asta pe pagina de socializare, în contextul în care la Târgu Jiu sunt proteste prin care salariații CE Oltenia cer reducerea vârstei de pensionare, să se poată bucura și ei măcar câțiva ani de pensie.

“Ieri la protest niște colegi mi-au spus că la ei la termocentrala Turceni, de la începutul anului și până acum le-au murit 6 colegi, dintre care unul sau doi abia se pensionaseră, iar ceilalți erau încă în activitate! Vă dați seama, dacă numai într-o sucursală au murit 6 oameni de la începutul anului și până acum, oare câți colegi ne-or fi murit din toată compania!?”, a scris Manu Tomescu pe pagina de socializare.

Liderul sindical cere să se facă o analiză cel puțin din 2012 și până în prezent, pentru a vedea câți salariați au murit în perioada activității și câți au murit după un an sau doi după ce s-au pensionat. “De fapt eu cred că o evidență în acest sens există, dar ea nu ne va fi arătată niciodată. Dar haideți să încercăm să facem noi o numărătoare! Haideți să încercăm să ne numărăm noi colegii decedați în ultimii 8- 9 ani acolo, în sucursalele și carierele miniere unde lucrăm fiecare”, a spus Tomescu, menționând că vrea să facă o statistică reală a genocidului din companie.

Vizualizări: 1,510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: