Actualitate

Liderul protestului din Piața Prefecturii: Vîlceanu s-a împotrivit minerilor

"Vîlceanu a fost singurul care s-a impotrivit minerilor”, a spus Nicu Bunoaica, organizatorul protestului minerilor din Piața Prefecturii din Târgu Jiu, despre deputatul liberal. Reacția a venit după ce parlamentarul de Gorj a declarat că modificarea legii cu privire la reducerea vârstei de pensionare, în forma propusă de sindicate, este neconstituțională.

"Vîlceanu a fost singurul care s-a impotrivit minerilor. A avut un proiect de lege care era identic şi acum vine şi spune că actualul proiect este neconstituţional (...) cred că are o problemă cu noi", a spus Nicu Bunoaica, liderul unui sindicat mic din CE Oltenia.

Vîlceanu susține că i-a convins pe liderii federațiilor sindicale că este neconstituțional ceea ce propun. “Am avut o discuție cu liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, cu privire la revendicările lor. Întâlnirea a fost bună în sensul în care sindicaliștii au înțeles că legea nu poate fi modificată așa cum propun ei, deoarece este neconstituțională”, a scris Vîlceanu pe pagina de socializare.

Bunoaica spune despre liderii federațiilor sindicale că sunt trădători. El a adăugat că toţi politicienii şi-au aţintit ochii pe banii ce vor veni de la UE. "Ăsta este obiectivul lor, banii europeni pe care încearcă să îi ia prin firmele de casă, iar pe noi să ne trimită acasă, dar nu vom accepta acest lucru", a mai adăugat Bunoaica

De o săptămână, mai mulţi mineri protestează în faţa Prefecturii Gorj. Aceştia au intrat în cea de-a doua săptămănă de când pichetează instituţia. Minerii au stat de vorbă săptămâna trecută cu liderii partidelor politice, dar încă nu au rezolvat nimic. Protestatarii vor reducerea vârstei de pensionare.

Vizualizări: 2,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: