Actualitate

Ministrul Energiei, somat să le răspundă astăzi minerilor din Gorj

Liderii federațiilor sindicale din Complexul Energetic Oltenia, care au solicitat o întrevedere ministrului Energiei, îi cer acestuia să răspundă în cursul zilei de luni. Altfel, mișcările de protest în carierele miniere ar fi iminente.

„Reprezentanţii organizaţiilor noastre vă înştiinţează că există riscul izbucnirii unor conflicte spontane datorită tensiunilor din rândul salariaţilor, conflicte care pot degenera până la întreruperea activităţii, evenimente nedorite, însă ce pot avea repercusiuni care vor duce la un colaps în SEN, fapt pentru care vă solicităm să ne comunicați în cursul zilei, disponibilitatea dumneavoastră“, se arată în adresa trimisă ministrului de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate Univers, Federaţia Naţională Mine Energie și Federația Sindicatelor Libere și Independente Petrol- Energie.

Liderii sindicali cer această întâlnire după ce au aflat că directori din minister și din CE Oltenia susțin la Comisia Europeană un plan de restructurare mult mai dur decât cel înaintat de companie, care prevedere rămânerea doar a trei grupuri energetice, la Rovinari, și a carierelor miniere aferente.

Asta ar aduce 7.500 de disponibilizări. „Vă solicităm o întâlnire în regim de urgență cu o delegație formată din reprezentanţii organizaţiilor noastre,  pentru a clarifica susținerea de către statul român, prin reprezentanții ministerului, a Planului de restructurare - decarbonare, trimis la Bruxelles, în care perspectiva anilor 2030 prindea S. Complexul Energetic Oltenia S.A. cu un număr de 5 grupuri funcționale pe cărbune. Există în momentul actual suspiciunea că anumiți funcționari cu rang de directori din Ministerul Energiei, dar și unii membri ai Directoratului companiei, nu sunt demni de statulul pe care îl au, făcând lobby pentru notificarea Comisiei Europene, în vederea reducerii la 3 a grupurilor funcționale pe cărbune, având ca rezultat restructurarea unui număr de 7500 salariați, proveniți din zona Turceni, Motru, Jilț, Mehedinți și Craiova până în 2025“, mai scrie în adresa trimisă ministerului.

Vizualizări: 2,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: