Actualitate

Nu le mai puneți viața în pericol minerilor. “Lucrăm sub normativ”

Minerii din Complexul Energetic Oltenia își pun viața în pericol în fiecare zi în care merg la serviciu și dovadă stă numărul accidentelor de muncă.

Liderii sindicali atrag atenția că lucrează sub normativ, fiind mai puțini oameni pe excavatoare decât ar trebui. Un semnal de alarmă a fost tras de Ion Popescu, președintele de la Sindicatul Renașterea Jilț Sud, care spune că sunt cinci oameni pe ultilaj în loc de opt. “Lucrăm sub normativ. În Directorat de ce nu fac la fel, să rămână trei din cinci? Doar pentru producție nu au soluții”, s-a plâns liderul sindical.

Și președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a recunoscut că se lucrează sub normativ pe răspunderea șefilor de cariere miniere, pe care se pune presiune să dea cărbune.

Un studiu făcut acum câțiva ani arăta că este un deficit pe patru mii de salariați pe zona de producție în carierele miniere. De atunci au plecat mulți prin pensionare, iar soluția pe care o are administrația este să închidă unele cariere și să mute personalul în cele care rămân.

Vizualizări: 2,445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: