Social

Când vor avea vacanța mobilă elevii din Gorj

Elevii s-au bucurat de câteva zile libere în ianuarie dar după minivacanţa din aceste zile urmează vacanţa mobilă, iar județul Gorj a ales perioada 13-17 februarie pentru vacanța dintre modulele 3 și 4.

Elevii se reîntorc la şcoală pe data de 25 ianuarie, miercuri, după minivacanţa prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române, dar nu vor sta prea mult în bănci, deoarece pentru unii dintre ei urmează din nou o vacanţă după mai puţin trei săptămâni.

Din acest an, Ministerul Educaţiei a decis ca vacanţa din luna februarie a elevilor să fie una mobilă, fiecare inspectorat judeţean având posibilitatea de a alege o săptămână dintr-un interval cuprins în ziua a 6-a şi a 20-a a lunii. Vor fi diferenţe majore între vacanţele elevilor, astfel că în timp ce unii se vor întoarce la şcoală la jumătatea lui februarie pe alţii începutul lui martie îi va prinde în vacanţă. Potrivit Ministerului Educaţiei, primii care vor lua vacanță sunt elevii din Ilfov și Suceava, in intervalul 6-10 februarie 2023.

Nu mai puţin de zece județe au ales ca vacanţa elevilor să fie în următorul interval propus de minister, adică în a treia săptămână din februarie, perioada 13-17: Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova.

Cele mai multe judeţe au ales ca vacanţa dintre modulele 3 şi 4 ale anului de învăţământ să fie în intervalul 20-26 februarie iar celelalte 30 de judeţe au optat pentru această posibilitate, dar şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

 

Vizualizări: 3,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: