Social

Bugă: Toate hipermaketurile fac la fel: afișează un preț și încasează alt preț, mai mare, evident

Tot mai mulți români sunt revoltați de faptul că prețul de la casă este diferit decât cel de la raft, în marile magazine. Diferit însemnând desigur mai mare.

Gorjeanul Robert Bugă a pățit-o recent, în Carrefour. “Nu e prima oară când mi se întâmplă să plătesc la casă un preț mai mare decât cel de la raft. Sigur că e greu să te prinzi că ești furat la casă, când te duci cu un coș plin cu produse și ți le scanează la foc automat, dar vă zic eu sigur că toate hipermaketurile fac la fel: afișează un preț și încasează alt preț, mai mare, evident”, a scris Bugă pe pagina de socializare, unde a pus și proba video.

La fel a pățit și un clujean, care a făcut mici cumpărături la Auchan și s-a trezit că a plătit de 3 ori valoarea unui produs. Acesta a cumpărat o pungă de dulciuri cu 2,70 lei, iar pe bon s-a trezit că a plătit 8,45 lei. Nervos, clujeanul a făcut reclamație și le-a explicat angajaților că nu este normal să fie furat. „Nu vă e rușține să furați? Dacă eu fur 4 lei, chemați poliția și mă arestați, nu?”, a spus clujeanul. Una dintre angajate a replicat că se mai întâmplă. „În alte parte nu ați pățit?”, a întrebat aceasta.

Da, probabil că toți am pățit asta, chiar dacă nu ne-am dat seama. Bugă crede că lipsa unei acțiuni reale a statului, în privința protejării consumatorilor, a condus la astfel de situații care sunt premeditate, nu întâmplătoare. “M1zeriile astea de hipermarketuri, toate străine, au intrat pe piață acum mulți ani, folosindu-se de așa numitul “preț de dumping”, adică prețuri sub prețul pieței sau chiar sub costul de producție. Așa au reușit să distrugă, rând pe rând, comercianții români și magazinele de cartier, ultimii neputând face față concurenței neloiale. După ce au eliminat cam tot ce înseamnă capitalist român (relevant) de pe această piață și au obținut monopolul, m1zeriile au bifat încă două uriașe realizări:

1. au obligat producătorii români să-și vândă mărfurile către lanțurile lor, la prețuri derizorii, mulți dintre ei falimentând. Astfel, pe rafturile m1zeriilor de hipermarketuri, au apărut produse infecte, de mâna a 7-a, din țările lor de proveniență. Românii consumă gun0aiele franțuzești, nemțești, belgiene și olandeze, în timp ce marfa românească, de la fructe, legume și până la animale, e exportată ca materie primă.

2. având monopol, ei stabilesc prețurile. Vă mirați că-n Germania sau Franța prețurile în supermarketuri sunt aproape la fel ca-n România, deși salariile lor sunt triple? Cum să nu fie, din moment ce-n România nu mai există alternativă la hipermarketuri? Ei fac politica de preț! Ei ne dau să mâncăm, ei ne taxează cât și cum vor!”, a mai scris Bugă pe pagina de socializare.

 

Vizualizări: 2,412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: